Anne Janssen

Deel op social media

Reistips voor een bezoek aan het prachtige Frankrijk

Frankrijk is bij de Belgen een zeer populair vakantieland. Niet alleen is het land dichtbij, maar ook zijn er prachtige plekken te vinden en biedt het land een leuke afwisseling van landschappen en streken. Op deze pagina vertellen we u graag meer over onze zuiderburen en geven we u reistips voor Frankrijk.

 

Mooie plekken in Frankrijk

Tijdens uw vakantie in dit mooie land, kunt u ervoor kiezen om op één plek te verblijven en hier de directe omgeving te verkennen, maar u kunt ook rondreizen om meer van het land te zien. Wat u ook doet, de onderstaande plekken zijn de moeite van het bezoeken zeker waard.

Parijs


De Franse hoofdstad wordt ook wel de stad van de liefde genoemd. Dankzij de mooie, historische gebouwen en de gezellige Franse sfeer, is deze stad een echte must-see. In Parijs is er op cultureel gebied veel te doen. Er zijn mooie musea, zoals het wereldbekende Louvre, u kunt oude en historische kerken bezoeken, zoals de Notre Dame en de Sacre Coeur of u kunt winkelen op de Champs-Elysées, dé winkelstraat van Parijs. Ook hoogtepunten zoals de Eiffeltoren mag u niet missen tijdens een bezoek aan de hoofdstad van Frankrijk.

De Franse Alpen

In het zuiden van Frankrijk vindt u de Franse Alpen, een indrukwekkend gebergte waar u zowel in de zomer als in de winter terecht kunt voor een fijne vakantie. In de winter veranderen de Alpen in een wintersportparadijs en in de zomer is dit dé plek voor mooie bergwandelingen. In de Alpen vindt u niet alleen mooie natuur, maar hier zijn ook veel gezellige dorpjes en steden waar u prima een dag kunt doorbrengen.

De Franse stranden


Frankrijk heeft een indrukwekkende kust. Zowel voor de sportieve strandbezoeker als voor zonaanbidders is Frankrijk een geschikt vakantieland. Bezoek bijvoorbeeld het bijzondere strand bij Saintes-Marlies-de-la-Mer, in het zuiden van Frankrijk. Dit bijzondere dorpje doet Spaans aan dankzij haar lage, witte bebouwing. Het geheel doet schilderachtig aan, iets wat wordt versterkt door de flamingo’s en de wilde paarden die in deze streek vrij rondlopen. Ook de stranden in het noorden van Frankrijk, zoals Cap Blanc Nez en Trouville-Sur-Mer zijn prachtig.

Mont-Saint-Michel

Dit bijzondere eiland staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Dat is niet voor niks, want er zijn maar weinig plekken zoals deze. Het eiland ligt ongeveer een kilometer van de Franse kust in Normandië en staat bekend om de middeleeuwse abdij die al van ver te zien is. Vroeger was dit een getijdeneiland dat alleen bij eb bereikbaar was, maar tegenwoordig is het eiland met een brug te bereiken.

Wijnstreken

Voor een wijnreis door Frankrijk bent u in verschillende Franse streken aan het juiste adres. Bezoek bijvoorbeeld de Champagne of de Bourgogne. Hier vindt u ontelbaar veel mooie wijnvelden, kunt u diverse wijnproeverijen bezoeken en vindt u bovendien mooie historische plekken. Ook in de zuidelijke Provence vindt u mooie wijngaarden en wijncaves waar u lokale wijnen kunt proeven.

 

Verblijven in Frankrijk

Frankrijk is erg ingericht op toerisme. In het land vindt u veel campings, hotels en vakantieparken en er is veel variatie in de verschillende accommodaties. Zo zijn er glampings, kunt u een stacaravan huren of kunt u kiezen voor het huren van een chalet. Online vindt u verschillende verhuurders van vakantiehuizen en vakantieparken.

 

Autovakantie naar Frankrijk

Omdat Frankrijk erg dichtbij is, kunt u hier gemakkelijk naar toe rijden met de auto. Het Franse wegennetwerk is bovendien zeer goed van kwaliteit en het is dus veilig om in dit land met de auto te rijden. Hieronder vindt u de belangrijkste tips voor een prettige autovakantie in Frankrijk. Wilt u weten wat echt mooie routes zijn om mee te pakken tijdens uw reis? Lees dan ons artikel “Uitgebreid overzicht van mooie autoroutes door Frankrijk”.

 

Verplicht meenemen in de auto

Het is verplicht om een aantal items in de auto mee te nemen wanneer u naar Frankrijk op vakantie gaat. Deze items zijn bedoeld om uw eigen veiligheid, maar ook de veiligheid van uw medeweggebruikers te waarborgen. Verplicht zijn de gevarendriehoek, welke u moet gebruiken wanneer u moet pech langs de (snel)weg komt te staan, een veiligheidshesje, welke moet voldoen aan de EN-471 norm, en een alcoholtest.

 

Verkeersregels

Hoewel de Franse verkeersregels niet erg veel verschillen van de regels in België, is het wel belangrijk om goed na te gaan waar u aan moet voldoen wanneer u bijvoorbeeld op wintersportvakantie gaat naar Frankrijk. Denk bijvoorbeeld aan regels omtrent het gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen.

 

Wegenvignet

In Frankrijk geldt in veel steden de plicht om een milieusticker aangevraagd te hebben. Deze sticker geeft aan hoe milieuvriendelijk uw wagen is en afhankelijk hiervan mag u wel of niet de stad inrijden met uw auto. Dit systeem is ingevoerd om de luchtkwaliteit in de Franse steden te verbeteren, nadat geconcludeerd moest worden dat deze ernstig vervuild was geraakt door het vele verkeer in de steden. Door de invoering van een vignetplicht, is de luchtkwaliteit aanzienlijk verbetert. Wanneer u geen Frans eco vignet heeft aangevraagd en u wél een stad waar vignetplicht geldt binnenrijdt, loopt u de kans een boete te krijgen.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen