Anne Janssen

Deel op social media

Wat moet er verplicht mee in de auto in Frankrijk?

Wanneer u met de auto gaat reizen door Frankrijk, bent u verplicht om een aantal items mee te nemen in de auto. Maar wat is er eigenlijk verplicht in de auto in Frankrijk? Op deze pagina leest u het antwoord op deze vraag.

Wat moet ik meenemen voor mijn autovakantie naar Frankrijk?

  • U bent verplicht om een gevarendriehoek mee te nemen in de auto. De gevarendriehoek kunt u gebruik wanneer u met pech of wegens een ongeval langs de weg komt te staan. U plaatst de driehoek minstens 30 meter achter uw stilstaande voertuig en u zet de alarmlichten van uw wagen aan. Op deze manier bent u beter zichtbaar voor uw medeweggebruikers en kunnen zij eventueel snelheid minderen omdat u langs de weg stilstaat.
  • Het is bovendien verplicht om een veiligheidshesje mee te nemen. Dit hesje moet voldoen aan de EN-471 norm en moet voorzien zijn van retro-reflecterende banen. Het hesje moet geel, rood of oranje zijn. Of u nu overdag of ’s nachts langs de weg komt te staan, het dragen van dit hesje is verplicht wanneer u stilstaat langs de (snel)weg. U moet het hesje bovendien bewaren op een plek waar u er goed en snel bij kunt (dus niet in de achterklep, want dan moet u eerst zonder hesje uit de auto stappen voordat u deze kunt aantrekken). Aangeraden wordt om het hesje te bewaren in het dashboard van uw wagen. Rijdt u met meerdere inzittenden? Dan wordt het aangeraden om voor iedere inzittende een veiligheidshesje mee te nemen.
  • In Frankrijk is het verplicht om een alcoholtest mee te nemen in de auto. In Frankrijk wordt dit ook wel een éthylotest of een alcoholtest genoemd. Hoewel u geen boete krijgt wanneer u deze test niet meeneemt tijdens uw autoreis over de Franse wegen, geldt deze verplichting wel.


Het is bovendien verplicht om kinderen te vervoeren in een goedgekeurd en veilig kinderzitje of op een zitverhoger.

Geadviseerde autobenodigdheden om mee te nemen

Een gevarendriehoek, een veiligheidshesje en een alcoholtest zijn verplicht in de wagen, maar er zijn ook andere items die u kunt meenemen op autovakantie. De onderstaande producten zijn niet verplicht, maar wij adviseren u wel om deze spullen in de auto mee te nemen.

  • Een brandblusser
  • Een verbanddoos
  • Reservelampen (voor de koplampen, de achterlichten en de richtingaanwijzers)


Overige tips voor een leuke vakantie naar Frankrijk

Voordat u met de auto op vakantie gaat naar onze zuiderburen, moet u een ecovignet aanvragen. Dit vignet heeft u nodig wanneer u met de auto naar de Franse steden wilt rijden. Auto’s die te vervuilend zijn voor de luchtkwaliteit in de steden worden geweerd uit veel Franse steden en daarom moet u door middel van een Franse milieusticker kunnen aantonen dat uw wagen niet te vervuilend is. Is uw auto wél heel vervuilend (rijdt u bijvoorbeeld in een oude dieselwagen)? Dan bent u genoodzaakt uw auto buiten de stad te parkeren en verder te reizen met het openbaar vervoer om het stadscentrum te bereiken. Controleer aan welke euronorm uw auto voldoet en kom erachter of uw wagen aan de eisen voldoet.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen