Anne Janssen

Deel op social media

Uitgebreid overzicht van mooie autoroutes door Frankrijk

U kunt heel mooi reizen door Frankrijk met de auto. In dit land zijn er verschillende autoroutes die u kunt volgen om zo mooie plekken te bezoeken en veel van het Franse landschap te zien. Op deze pagina vertellen we u meer over een roadtrip door Frankrijk.

Mooie rondreizen door Frankrijk

Omdat Frankrijk een groot land is met veel verschillende streken en landschappen, valt er veel te kiezen wanneer u uw autovakantie en de route die u wilt gaan rijden aan het plannen bent. We hebben daarom de mooiste autoroutes van Frankrijk voor u op een rij gezet.

Route Nationale 7

Deze route, ook wel de N7 genoemd, loopt door heel Frankrijk heen, van Parijs tot aan de Côte d’Azur. Dit is de route naar het zuiden, maar dankzij de aanleg van de snelwegen, wordt deze route niet meer standaard gebruikt door mensen die naar het zuiden van Frankrijk willen rijden. Wat er overgebleven is, is een prachtige autoroute langs karakteristieke dorpjes waar u mooie tussenstops kunt maken in een mooie stad als bijvoorbeeld Avignon. Is dit de snelste of de beste route naar het zuiden? Nee, maar misschien wel de mooiste!

Route Napoléon

Deze route in het zuiden van Frankrijk heeft haar naam te danken aan het feit dat Napoleon deze route aflegde toen hij uit ballingschap kwam. De route is niet de meest eenvoudige manier om uw eindpunt te bereiken, maar als de autorit een doel op zichzelf is, is de Route Napoléon een traject dat u absoluut moet afleggen. De route leidt u door de bergen, over smalle bergweggetjes en langs prachtige plekken. De route start in Antibes en eindigt in Grenoble.

Route touristique du Champagne

De Champagne-streek is zeer geliefd bij veel toeristen. Deze route leent zich uitstekend voor een autovakantie. Uw roadtrip leidt u langs champagnevelden, knusse dorpjes voor een gezellige tussenstop en mooie landschappen. De Route touristique du Champagne is bij uitstek een mooie route voor een wijnreis met de auto.

Route des Cols des Pyrénées

Als uitdaging is wat u zoekt in uw reis naar Zuid-Frankrijk met de auto, dan is deze route er eentje voor u. De route loopt van Hendaye naar Cèrbère. Met maar liefst tien bergpassen verspreid over 911 kilometer, is de Route des Cols des Pyrénées niet alleen uitdagend, maar ook spectaculair. Op de kaart ziet u dat u dit een coast-to-coast route is, die loopt van de Franse kust in het oosten, helemaal naar de westkust van het land.

Autoroute door Bretagne

In een lijst van leuke auto- of camperroutes door Frankrijk, mag de Bretagne niet ontbreken. Deze historische streek is veelzijdig en verrassend. De route start in Noord-Bretagne in St. Malo. Vanaf hier rijdt u naar Paimpol, vanaf waar u verder rijdt langs de Bretonse kunst in de richting van Quimper, om uiteindelijk te eindigen in de stad Carnac. Tijdens het rijden van deze route komt u langs bijzondere plekken, zoals de baai Mont Saint-Michel, die op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat.

Route des Grandes Alpes

We sluiten af met een spectaculaire route door de Franse Alpen. Van het mooie meer van Genève rijdt u naar de Middellandse Zee. Uw route gaat langs bergwegen, bergtoppen, verlaten kapelletjes en bijzondere, afgelegen plaatsjes waar bijna niemand komt. De route des Grandes Alps is er eentje die het beste rustig gereden kan worden. Neem de tijd voor alle mooie plekken die u tegenkomt.

Met de auto naar Frankrijk

Om ervoor te zorgen dat u goed voorbereid bent op uw autovakantie, geven we u graag nog een paar tips:

  • Houd er rekening mee dat u een wegenvignet moet aanschaffen om met uw auto de Franse steden in te mogen rijden. Met dit vignet geeft u aan hoe milieuvriendelijk uw wagen is. Afhankelijk hiervan heeft u met uw auto wel of geen toegang tot de steden met een milieuzone.
  • U moet een aantal items verplicht meenemen in de auto naar Frankrijk, zoals een gevarendriehoek, een alcoholtest en een veiligheidshesje. Zonder deze items loopt u kans op een boete.
  • Zorg ervoor dat u, voor vertrek, uw auto controleert. Afhankelijk van het seizoen waarin u rijdt, is het verstandig om te zorgen dat u de juiste banden op de wielen van uw wagen laat monteren.
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen