FAQ

MEEST GESTELDE VRAGEN

Hieronder staat een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail ons dan op info@ecovignetfrankrijk.be.

Aanvraagformulier

U een vignet nodig wanneer u door een permanente zone of een ‘actieve’ tijdelijke milieuzone wilt autorijden.

onder andere steden zoals Parijs, Grenoble, Straatsburg en Lille heeft u een ecovignet nodig. Voor een volledig overzicht van alle zones, klik hier!

Wanneer u zonder vignet door een ecozone rijdt, riskeert u een boete van minimaal €68 voor autovoertuigen en €135 voor vrachtwagens. Indien u de boete niet binnen 45 dagen voldoet, kunt u een een bekeuring van €180 erbij krijgen. Voor vrachtwagens kan de boete verhoogd worden met €375.

Rechtsonder aan de binnenkant van uw voorruit (bij de bijrijder stoel) kunt u de sticker kleven. Als u daar al andere stickers geplaatst heeft, kunt u het ecovignet erboven plakken.

Het ecovignet is onbeperkt geldig. Als u een andere auto neemt of uw kenteken verandert, dan bent u verplicht een ander milieuvignet aan te schaffen. Verder moet de sticker altijd leesbaar blijven. Indien de sticker onleesbaar is dient u ook een nieuw vignet te kopen.

Algemene vragen

Het ecovignet kost slechts €19,95 inclusief verzendkosten.

Na uw aanvraag ontvangt u binnen 48 uur een tijdelijk vignet. Deze ontvangt u per mail en moet u uitprinten. Dit tijdelijk bewijs is geldig totdat u uw fysieke vignet ontvangt bij het door u opgegeven adres. De levering van de fysieke sticker bedraagt minimaal 10 werkdagen. De sticker wordt geleverd door Bpost.

Je kunt het vignet betalen middels Bancontact, Kredietkaart, Paypal, KBC/CBC Betaalknop, Belfius en ING Home’nPay.

Betaling en verzending
BESTEL NU DIRECT DE MILIEUSTICKER VOOR FRANKRIJK
0

Your Cart