Strenge controle op het hebben van een milieusticker in Parijs

De politie van Parijs heeft de opdracht gekregen de controle op het hebben van een vignet voor Parijs op te voeren. Voorheen was de pakkans relatief klein en gokte reizigers het er soms op om, zonder geldig Crit’Air certificaat, met een motorvoertuig de Franse hoofdstad te betreden. In 2018 zijn 1600 gemeentelijke agenten van de Franse politie ingezet om controles te gaan uitvoeren. Zij hebben flink huisgehouden en er zijn steeds minder mensen die zonder vignet met hun voertuig de milieuzone betreden.

Verkeer Parijs

Minstens zoveel gerichte controles in 2019

De strengere aanpak en uit doen van meer controles werkt. Daarom wordt deze aanpak doorgezet en nog iets aangescherpt in 2019. Verkeerscontroleurs hebben handigheid gekregen in het controleren van het hebben van het ecovignet. Het controleproces is hierdoor efficiënter geworden. Ook bij parkeercontroles en verkeersfuiken hoort de vignet-check er nu standaard bij.

 

Vignet verkopen nemen toe

In de eerst instantie had slechts 25 procent van de inwoners van Parijs een milieusticker. Dit is nu al flink toegenomen en ook bij toeristen. Daar waar er voorheen nog veel onduidelijkheid was is het nu wel duidelijk dat u als Belgische toerist echt geen risico moet nemen en de klever gewoon dient te bestellen. Immers, u bent er beter mee verlegen dan om verlegen. Regel uw vignet voor Frankrijk daarom direct bij ons op de website.

0

Your Cart