Vignet Parijs – Verplicht voor de milieuzone


In Parijs is een permanente milieuzone van kracht. Iedere auto die de hoofdstad van Frankrijk wil betreden is verplicht een vignet op de ruit te hebben. Zowel voor inwoners van de Franse hoofdstad, even als inwoners van Frankrijk en buitenlanders is het hebben van het eco vignet voor Frankrijk verplicht. Het eco vignet voor Parijs is online te bestellen via onze website. Deze wordt uitgegeven in de vorm van een sticker. De sticker bepaald of en wanneer u de binnenstad van Parijs in mag, uitzondering is de ring (périphérique). Wanneer u met een voertuig zonder sticker de milieuzone bestreedt loopt u het risico een boete te krijgen. De boete voor het niet hebben van een klever op uw voorruit bedraagt 68 euro voor personenwagens en lichte voertuigen. Voor vrachtwagens is de boete een stuk hoger, namelijk 135 euro. Als u niet binnen 45 dagen betaald, wordt deze boete nog flink hoger. Op de verkeersborden kunt u zien wanneer u de milieuzone van Parijs binnen gaat en categorie Crit’Air gestickerde voertuigen de zone in mogen. Controle door verkeersambtenaren en agenten gebeurt op dit moment handmatig middels verkeersfuiken, algemene controles en parkeercontroles.

Eco-vignet Parijs direct bestellen

Frankrijk heeft veel en grote ecozones. Alle Franse en buitenlandse voertuigen zijn verplicht om over een wegenvignet te beschikken (als u een milieuzone gaat betreden). Als u geen milieuvignet heeft kunt u met uw voertuig een boete krijgen van minimaal €68,-  en met een vrachtwagen minimaal €135,-.  Als u deze boete niet betaald binnen 45 dagen, komt er voor de voertuigen boete €180,- bovenop de boete en bij de vrachtwagens €375,-. Dit is toch zonde van uw geld?  Wij raden u aan om een milieusticker Frankrijk te kopen, zodat u in ieder geval deze boetes kunt vermijden. Ook kunt u de lage emissiezones van Frankrijk inrijden (als u het juiste vignet heeft).  Het ecovignet voor Parijs kunt u online bestellen via onze website.

Milieuzones Parijs en omgeving

De permanente zone in Parijs, in het Frans; ‘Zones à circulation restreinte’ afgekort ZCR is gelegen binnen de périphérique (ring). Voor alle voertuigen met een Crit’Air 3 sticker geldt dat zij, wanneer voorzien van het vignet, de permanente zone in mogen. Voor meer vervuilende voertuigen geldt een algeheel verbod binnen de ring. Deze eisen zullen in de toekomst nog ver aanscherpen. De ZCR is altijd van toepassing (met uitzondering van feestdagen).

Permanente zone Parijs

Naast de permanente zone is er in Parijs ook een tijdelijke verordening, dit noemt men in Frankrijk de ZPA (Zones de protection de l’air). Deze tijdelijke zone gaat in wanneer er sprake is van ernstige luchtverontreiniging in en om de hoofdstad. Wanneer dit gebeurt wordt er een smogalarm afgegeven en moet je voertuig ook buiten de permanente zone voldoen aan de criteria. De ZPA geldt voor de ringweg, de snelwegen en de buitenwijken. Wij raden iedereen aan die naar Parijs of omgeving op reis gaat om uw voertuig te voorzien van een sticker. Zit uw voertuig op de kritische grens, dan is het verstandig het nieuws goed in de gaten te houden om te voorkomen dat u een boete krijgt. Bent u op doorreis en mag u door het smogalarm de ring niet gebruiken, dan is de A86 een alternatieve route.

Tijdelijke zone Parijs

Overzicht van de feiten

Naam milieuzone: Parijs ZCR binnen de Ring

Soort eco zone: Permanente milieuzone / Zones à circulation restreinte (ZCR)

Vaste rijverboden: Voertuigen zonder ecovignet mogen de ecozone van Parijs niet in en voertuigen met ecovignet 5 of slechter

Gebied van de milieuzone: Het gebied van de ZCR Prijs omvat het stadsgebied van Parijs, dat zich binnen de ringweg Boulevard Périphérique bevindt. Hierdoor hebben de maatregelen in de twee parken Bois en Boulogne in het westen en de Bois de Vincennes in het zuidoosten van Parijs en alle wegen die niet binnen de ringweg Boulevard Périphérique geen werking.

Bijzonderheden: Vanaf 1-7-2017 geldt er voor voertuigen met ecovignet klasse 5 een permanent rijverbod. Dit geldt op werkdagen van 08:00 tot 20:00 uur. Voor vrachtwagens en bussen geldt het rijverbod ook tijdens het weekend en op feestdagen van 08:00 tot 20:00 uur. De ZCR Parijs ligt in de ZPA regio Parijs, in het geval van een ernstige luchtvervuiling kunnen er meerdere rijverboden gelden. Op de ringweg Boulevard Périphérique gelden geen rijverboden.

Bijzondere regeling:Voor vrachtwagens en bussen > 3,5 t geldt het rijverbod echter niet van 20:00 tot 08:00 uur op zaterdag, zondag en feestdagen.

 

Andere Franse steden met een milieuzone

Gaat u naar een andere stad in Frankrijk met de wagen? Vind op deze pagina een volledig overzicht van alle steden in Frankrijk met een milieuzone.

0

Your Cart