Anne Janssen

Deel op social media

Pas op voor nep politie in Frankrijk

Gaat u met de wagen naar Frankrijk? Let dan goed op nep politie, want deze figuren kunnen uw autovakantie een flink negatieve twist geven. Deze “agenten” doen zich voor als agent in burger, om u vervolgens te overvallen en uw bezittingen mee te nemen.

Waar kunt u nep agenten aan herkennen?


De nep agenten in Frankrijk rijden veelal op de Franse snelwegen in auto’s mét zwaailicht, maar zonder politieauto, in tegenstelling tot échte agenten, die gekleed zijn in uniform en altijd rondrijden in auto’s met een politielogo. Zodra de bestuurders van deze wagens toeristen zien rijden, plaatsen zij het zwaailicht op het dak van de auto en achtervolgen ze de toeristen, om hen uiteindelijk het signaal te geven dat ze langs de weg moeten stoppen. Toeristen die niets vermoedend langs de weg stoppen, worden vervolgens behoorlijk verrast met een zaklamp in het gezicht waar zij door verblind worden, waarna de auto wordt leeggeroofd. Tijdens het leegroven van wagens van toeristen worden vooral telefoons en portemonnees meegenomen.

Waar is de Franse nep politie actief?

Deze nep politie is vooral actief op de snelwegen richting het zuiden, omdat dit de wegen zijn waar de meeste toeristen rijden. Er zijn diverse meldingen geweest van overvallen op snelwegen aan de Côte d’Azur en de Languedoc-Roussillon. Wordt u op één van deze wegen aangehouden door een wagen met zwaailicht die u het signaal geeft dat u moet stoppen op de vluchtstrook, rijd dan vooral door. De echte Franse politie zou u, wanneer u normaal rijdt, nooit aanhouden langs de snelweg, omdat dit veel te gevaarlijk is voor uzelf en voor uw medeweggebruikers.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen