Belangrijke Informatie Over Permanente En Tijdelijke Milieuzones Frankrijk

In Frankrijk zijn er verschillende milieuzones te vinden. Er zijn permanente –  en tijdelijke milieuzones, maar waar liggen de ecozones en wat betekenen de milieuzones? Lees hier alles over de milieuzones in Frankrijk. Wilt u een naar Frankrijk op vakantie of bent u van plan door Frankrijk te reizen, dan kan het zijn dat u een critair sticker dient te bestellen alvorens u een zone mag betreden met uw wagen of motorfiets. Het is van belang dit vignet vooraf aan te vragen omdat u zonder sticker de zone niet mag betreden. Bij ons kunt u een ecovignet Frankrijk kopen voor slechts €19,95.

Permanente milieuzones in Frankrijk (ZCR)

De verkeersbeperkingszones zijn permanente milieuzones, deze zones worden ook wel ZCR (zones à circulation restreinte) genoemd. In deze ZCR zones wordt het verkeer permanent beperkt middels milieugebonden voertuig restricties. Deze zones zijn dan ook vast geldend en de regels worden gedurende het jaar aangepast en indien nodig verscherpt. U heeft een vignet Frankrijk voor de zones nodig wanneer u hier wilt rijden.

Tijdelijke milieuzones in Frankrijk (ZPA/ZPAd)

De luchtbeschermingszones zijn tijdelijke ecozones, deze zones worden ook wel ZPA (zones de protection de l’air) genoemd. Deze worden alleen tijdens ernstige vervuiling in werking gezet en gelden dan meestal een paar dagen. Bepaalde ZPA zones gelden in het gehele gebied van een departement. Dit worden ook wel ZPAd (zone de protection de l’air départementale) zones genoemd. Deze worden pas in het geval van ernstige luchtvervuiling in enkele lokale gebieden in werking gezet, waarin verkeersbeperkingen getroffen worden.

0

Your Cart