Anne Janssen

Deel op social media

Franse Tolpoorten buiten gebruik stellen goed voor het milieu

Sanef is het bedrijf wat een groot deel van de tolwegen in Frankrijk beheerd. Zij hebben aangegeven dat zij verwachten dat stoppen met het tolpoortensysteem ervoor zal zorgen dat de mate van luchtvervuiling flink wordt teruggedrongen. Deze verwachting komt voort uit cijfers die aangeven dat het automobilisten minimaal twee miljoen uur aan snelweg tijd zal besparen, wat neer komt op een besparing van ruim tien miljoen liter brandstof per jaar. Een aanzienlijke hoeveelheid.

Hoe komt Sanef aan deze cijfers?

Het bedrijf heeft testen gedaan alvorens men met deze uitspraken kwam. Komende periode gaat men een grote test uitvoeren waardoor duidelijkheid verkregen zal worden of de automobilist en het milieu echt profijt heeft van het verdwijnen van de tolpoortjes. Men verwacht dat een betere verkeersdoorstroming zal resulteren in een lagere uitstoot.

Een app of kastje kan een goed alternatief zijn

Helaas betekent het niet dat men ook voorstelt om dan maar te stoppen met het heffen van tol. Sanef overweegt de poortjes te vervangen door camerasystemen welke kentekens scannen en op basis van kenteken het toltarief heft. Dit kan middels een tegoedkaart of een afterpay systeem gaan werken. Op dit moment heeft men al een tolkastje in de auto. Dit systeem zou een vooruitgang hierop kunnen betekenen. Voor buitenlanders moet men dan wat anders bedenken. Men zou kunnen denken aan een digitaal tolvignet zoals men dat in Oostenrijk heeft georganiseerd. Want een volledig kenteken gebonden systeem is Europees nog niet te realiseren. Voornamelijk omdat de kentekens niet Europees worden geregistreerd.

Voorlopig is dit allemaal nog toekomstmuziek en zullen we ons in Frankrijk moeten redden met de tolpoortjes en de vignetten voor Frankrijk op de voorruit.

Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen