Milieuzone Van Hérault
Alle Informatie

Leven als een God in Frankrijk. Als je deze woorden hoort, denk je natuurlijk meteen aan Zuid-Frankrijk en de Middellandse Zee, aan steden zoals Marseille, Nice en Montpellier. Die laatste Franse stad ligt in het departement Hérault, waar een tijdelijke milieuzone geldt.

Dat betekent dat wanneer er een bepaalde grens van luchtvervuiling wordt overschreden in deze milieuzone je auto of ander gemotoriseerd voertuig moet voorzien zijn van het daarvoor geschikte Crit’Air of ecovignet. Concreet gaat het om een gekleurde milieusticker die je op de voorruit van je auto of ander voertuig kleeft.

De Crit’Air sticker doet dienst om de vervuilingsklasse van elk voertuig in de stad en het grootstedelijk gebied van Montpellier te bepalen. Bij een luchtvervuilingspiek worden de meest vervuilende voertuigen uit alle verkeer in de Zuid-Franse metropool geweerd. Rijd je voor je vakantie naar de regio Hérault of passeer je tijdens een avontuurlijke Roadtrip Frankrijk door de stad Montpellier? Doe dan het nodige om boetes te voorkomen.

Milieusticker bestellen

Drukte rond gelijknamige rivier

Hérault is een Frans departement en vernoemd naar de gelijknamige rivier die, zoals je ziet op het kaartje hiernaast, door het departement stroomt.

Hérault is omgeven door de departementen Aude, Tarn, Aveyron en Gard. Verder grenst het in het zuidoosten uiteraard aan dé Vlaamse toeristentrekker: de prachtige Middellandse Zee. Het departement behoort tot de regio Occitanië. Hérault bestaat uit drie arrondissementen, namelijk Béziers, Lodève en uiteraard Montpellier.

Hou er rekening mee: wanneer je met de auto, mobilhome of een ander gemotoriseerd voertuig naar Zuid-Frankrijk trekt om Hérault of Montpellier te bezoeken, ben je niet de enige. Er rijdt enorm veel vakantieverkeer! De ligging van deze tijdelijke milieuzone aan de Middellandse Zee en de vele mooie steden in de regio maakt dat er veel verkeer naar en door deze zone rijdt en dat er dikwijls sprake is van een verslechterde luchtkwaliteit.

Milieusticker bestellen

Bestel hier je Crit'Air!

Eén ding is duidelijk: als je met je auto, mobilhome of ander gemotoriseerd voertuig op reis wil naar Montpellier of de regio Hérault, moet je een wegenvignet voor Frankrijk hebben. Als je zo’n milieusticker niet kan tonen bij een verkeerscontrole, riskeer je een boete van 68 euro voor een auto. Als je die boete ter plaatse betaalt, daalt deze naar 45 euro. Maar let op! Als je niet meteen betaalt en je boete-afschrift valt tijdens of na je vakantie in je brievenbus én je betaalt niet binnen de 45 dagen, dan moet je bij de 68 euro zelfs nog 180 euro extra neertellen.

Om dit alles te voorkomen, bestel je dus best vooraf een ecosticker voor Frankrijk. Zo kan je onbezorgd op vakantie vertrekken.  Koop je ecovignet en je kan met een gerust hart op reis vertrekken.

Bestel je sticker en hij valt binnen de 48 uur in je mailbox via e-mail. Dit certificaat kan je als tijdelijke milieusticker gebruiken tot je postbode je je fysieke sticker bezorgt. Deze sticker is niet alleen geldig in de zone Hérault, maar ook in alle andere Franse milieuzones. Zolang je blijft rijden in het voertuig met hetzelfde kenteken, kan je deze Crit’Air blijven gebruiken.  Wacht dus niet langer en vraag nu je vignet aan.

 

In het hart van de Langedoc...

Als Vlaming kan je in de regio Hérault en Montpellier kiezen uit heel wat toeristische trekpleisters. Denk maar aan de ‘Cirque de Navaelles-Gorges de la Vis’, ‘Minerve’ als stad van de Katharanen en het meer van ‘Salagou’.

Gelegen in het hart van de Languedoc, aan de rand van de Middellandse Zee, is Hérault dus een uitgelezen bestemming voor Vlaamse toeristen. De badplaatsen en vele zandstranden nodigen hen uit tot ontspanning. Hérault biedt bezoekers bovendien een veelheid aan culturele en natuurlijke ontdekkingen. Het bruist er van steden en kleine dorpjes met een rijk erfgoed en ongerepte landschappen voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Het is geen geheim: de Middellandse Zee is dé trekpleister voor toeristen. Niet alleen Montpellier, maar ook Marseille lokt daardoor jaarlijks vele duizenden mensen. Die komen vooral met de auto en zijn afkomstig uit het meer noordelijke deel van Europa. Ben je in Montpellier of elders in Hérault? Dan is een uitstapje naar Marseille zeker een aanrader.

Milieusticker bestellen
In Frankrijk geldt de zogenaamde ‘Crit’Air’-wet. Dit houdt in dat Frankrijk milieuzones heeft ingevoerd die elk regels kunnen opleggen om de luchtvervuiling tegen te gaan. Binnen deze eco-zones moeten alle voertuigen voorzien zijn van een Crit’Air ecovignet, dus ook de Vlaamse voertuigen. Ja, je moet voor het departement Hérault dus een ecovignet hebben.
Als bepaalde grenzen van luchtvervuiling overschreden worden, beslist de prefect van het departement Hérault om de milieuzone actief te maken. Dan moet je je ecovignet kunnen tonen. Dit nieuws wordt dan zo snel mogelijk openbaar gemaakt via diverse media, zoals lokale radiozenders, sociale media en elektronische signaalborden langs de autosnelwegen.
Je Crit’Air is voor altijd geldig, in combinatie met uw kenteken welteverstaan. Als je kenteken verandert, moet je een nieuwe milieusticker aanvragen. De gegevens op je milieusticker moeten altijd kloppen met de gegevens op je kentekenbewijs.
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen