Milieuzone Van Straatsburg
Alle Informatie

Straatsburg in Frankrijk is een leuke stad voor een weekendje weg of een fijne tussenstop op weg naar Zuid-Europa of juist op de terugweg naar huis. In een paar uur tijd raak je ongetwijfeld gecharmeerd van Straatsburg en ontdek je dat er genoeg bezienswaardigheden en activiteiten zijn om je een weekend te vermaken.

Wie naar Straatsburg rijdt, houdt echter ook best rekening met de Crit’Air of het bekende Franse milieuvignet. Dat is een sticker om op de voorruit van je voertuig te kleven om aan te geven hoe luchtvervuilend je auto, mobilhome of ander gemotoriseerd transportmiddel is. Afhankelijk daarvan mag je in bepaalde milieuzones niet binnen met een auto.

Bijzonder aan Straatsburg is dat het over twee milieuzones beschikt: de ZPA-milieuzone Eurometropool Straatsburg en de ZCR-milieuzone Straatsburg, waarbij ZCR staat voor ‘zone de circulation restreinte’ en ZPA voor ‘ecozone de protection de l’ air’.

Milieusticker bestellen

Twee milieuzones

De stad Straatsburg telt een ZPA zone én een ZCR zone. Het historische centrum van de stad, ‘le Grand Île’, is een ZCR zone. Hier gelden strenge regels, zoals een continu verbod voor de meest vervuilende voertuigen.

De daarrond liggende ZPA Straatsburg wordt ook wel eens een noodgeval lage-emissiezone genoemd. Dit is een in noodsituaties geldende lage-emissiezone die geactiveerd wordt als de luchtvervuiling meer dan 3 dagen op een rij een aantal grenzen overschrijdt. In beide zones gelden regels die ter plaatse en via de media bekend worden gemaakt.

Zoals je kan zien op het kaartje hiernaast, rijd je via de volgende wegen de milieuzones Straatsburg binnen, waarbij je voor de ZCR nog verder in de stad doorrijdt:
- Vanuit het noorden: de A4, de A35, de D263, de D37en de D468.
- Vanuit het westen: de D64, de D31, de D41, de D228, de N1004, de D622, de D255, de D45 en de D392.
- Vanuit het zuiden: D1083, de D468.
- Vanuit het oosten: de L98 en de B28.

Milieusticker bestellen

Bestel hier je Crit'Air!

Eén ding is duidelijk: als je met je auto, mobilhome of ander gemotoriseerd voertuig op reis wil naar Straatsburg, moet je een wegenvignet voor Frankrijk hebben. Als je zo’n milieusticker niet kan tonen bij een verkeerscontrole, riskeer je een boete van 68 euro voor een auto. Als je die boete ter plaatse betaalt, daalt deze naar 45 euro. Maar let op! Als je niet meteen betaalt en je boete-afschrift valt tijdens of na je vakantie in je brievenbus én je betaalt niet binnen de 45 dagen, dan moet je bij de 68 euro zelfs nog 180 euro extra neertellen.
 
Om dit alles te voorkomen, bestel je dus best vooraf een ecosticker voor Frankrijk. Zo kan je onbezorgd op vakantie vertrekken.

Bestel je sticker en hij valt binnen de 48 uur in je mailbox via e-mail. Dit certificaat kan je als tijdelijke milieusticker gebruiken tot je postbode je je fysieke sticker bezorgt. Deze sticker is niet alleen geldig in de zone Straatsburg, maar ook in alle andere Franse milieuzones. Zolang je blijft rijden in het voertuig met hetzelfde kenteken, kan je deze Crit’Air blijven gebruiken.  Wacht dus niet langer en vraag nu je vignet aan.

Een Franse stad met Duitse schwung

Straatsburg, of Strasbourg, ligt helemaal in het noordoosten van Frankrijk. De stad ligt aan de Rijn. Aan de overkant van de Rijn ligt Duitsland al. Straatsburg ligt in de regio de Elzas, het is zelfs de hoofdstad van de Elzas. De Elzas is de kleinste regio van Frankrijk.

Straatsburg heeft naam en faam omdat hier de zetel van de raad van Europa, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens én de zetel van het Europees Parlement gevestigd zijn. Dat maakt dat er veel te beleven is in deze stad. Zo is de Kathedraal van Straatsburg imposant, het historische stadscentrum op een eiland midden in een rivier lijkt uit een sprookjesboek te komen en een wandeling langs de rivier is heerlijk ontspannend.

Trouwens als je per auto of mobilhome onderweg bent naar Straatsburg, passeer je meer dan waarschijnlijk die andere Franse stad Nancy. Die is ook beslist de moeite voor een tussenstop. Hou er wel rekening mee: ook hier geldt een milieuzone.

Milieusticker bestellen
Straatsburg heeft een zeer uitgebreid systeem wat Crit’Air betreft. In de historische binnenstad heb je sowieso een milieusticker nodig en mag je naargelang de kleur van die sticker er niet eens binnen. Hoe dan ook: het aankopen van een vignet kost slechts een paar euro’s. Is dat het niet waard om het risico op felle boetes te voorkomen?
Je Franse milieuvignet is een sticker die je op je voorruit kleeft om in bepaalde steden en regio's in Frankrijk te mogen rijden. Kortom: hij is geldig overal waar hij gevraagd wordt.
Je bestelt hier eenvoudig je ecovignet Frankrijk. De kostprijs bedraagt slechts €19,95, inclusief verzendkosten. Die kwaliteit/prijs verhouding vind je nergens anders.
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen