Milieuzone Van Reims
Alle Informatie

Reims is een stad in het noordoosten van Frankrijk. Ze ligt halverwege Parijs en Luxemburg. Het is een stad met een lange geschiedenis die beroemd is vanwege haar kathedraal en de champagne die ervandaan komt. Dit alles maakt het een interessante vakantie-bestemming voor Vlaamse toeristen of avonturiers in een Road trip Frankrijk.

Belangrijk om te weten is dat er sinds 1 september 2021 in Reims een LEZ geldt, voluit een ‘Lage Emissie Zone’. Dit betekent dat er een perimeter voorzien is waarbinnen het verkeer van de meest vervuilende voertuigen geleidelijk wordt beperkt.

Vanaf 1 januari 2022 is de Crit’Air milieusticker Frankrijk verplicht in de departement Reims. Deze kleine milieustickers moeten voorkomen dat de oudste dieselvoertuigen, meestal de meest vervuilende, het stadscentrum en de stedelijke oversteek van Reims binnenkomen.

Milieusticker bestellen

Strijd tegen luchtvervuiling

Zoals je op het kaartje hiernaast duidelijk kan zien, zijn de belangrijkste invalswegen voor de milieuzone Reims de A4, de A26 en de A34.

Als je de stad of de stadsregio in wilt met je auto of ander gemotoriseerd voertuig, moet je over een voor je wagen geschikt ecovignet Frankrijk beschikken. Er zijn verschillende vignetten met verschillende kleuren die bepalen hoe vervuilend je voertuig is. Omdat het in Reims om een Lage Emissie Zone gaat, zijn bij een vervuilingspiek de meest vervuilende voertuigen niet meer welkom. Ben je onderweg? Volg dan zeker de radio en andere (sociale) media om op de hoogte te blijven welke vignetten nog binnen mogen in Reims.

Reims wil dus de luchtvervuiling verkleinen. Behalve het weren van de meest vervuilende gemotoriseerde voertuigen, promoten de stad en de agglomeratie het gebruik van fietsen. Daarnaast komen er in de toekomst ook oplaadfaciliteiten voor elektrische voertuigen en wordt het openbaar vervoer de komende jaren aangevuld met twee relevante buslijnen.

Milieusticker bestellen

Bestel hier je Crit'Air!

Eén ding is duidelijk: als je met je auto, mobilhome of andere gemotoriseerd voertuigen op reis wil naar Reims of er passeert, moet je een wegenvignet voor Frankrijk hebben. Als je zo’n sticker niet kan tonen bij een verkeerscontrole, riskeer je een boete van 68 euro voor een auto. Als je die boete ter plaatse betaalt, daalt deze naar 45 euro. Maar let op! Als je niet meteen betaalt en je boete-afschrift valt tijdens of na je vakantie in je brievenbus én je betaalt niet binnen de 45 dagen, dan moet je bij de 68 euro zelfs nog 180 euro extra neertellen.

Om dit alles te voorkomen, bestel je dus best vooraf een milieuvignet voor Frankrijk. Zo kan je onbezorgd op vakantie vertrekken.  Koop je ecovignet en je kan met een gerust hart op reis vertrekken.

Bestel je sticker en hij valt binnen de 48 uur in je mailbox via e-mail. Dit certificaat kan je als tijdelijke milieusticker gebruiken tot je postbode je je fysieke sticker bezorgt. Deze sticker is niet alleen geldig in Reims, maar ook in alle milieuzones in Frankrijk. Zolang je blijft rijden in het voertuig met hetzelfde kenteken, kan je deze Crit’Air blijven gebruiken.  Wacht dus niet langer en vraag nu je vignet aan. Volg de regels en je zit safe.

Reims, proef de champagne!

Reims is vanaf de Vlaamse grens in zo’n drie uur te bereiken met de auto. Met haar ligging in de Franse champagneregio is het de perfecte stad voor een ‘genietvakantie’ in Frankrijk. De stad wordt omringd door prachtige velden vol met champagnedruiven en champagnehuizen. Alle bekende champagnes zoals Veuve Clicquot en Moët komen uit deze regio.

Reims neemt u meer dan 2000 jaar terug in de tijd. Je hoeft maar even rond te kijken om te beseffen dat deze stad een cruciale rol gespeeld heeft in de geschiedenis. Het erfgoed is zo indrukwekkend dat het twee keer op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO is beland. De eerste keer in 1991 met de kathedraal, het Paleis van Tau en het klooster van Saint-Remi. De tweede keer was in 2015 met de wereldberoemde champagnecultuur.

In Reims valt dus heel wat te genieten. Maar misschien heb je zin in iets anders? Kies dan beslist voor een dagje Parijs. Let op: hier heb je uiteraard ook een milieusticker nodig.

Milieusticker bestellen
In Frankrijk zijn er steden en departementen waar een LEZ werd ingevoerd. Dat is ook het geval met het departement Reims. Concreet: om in die lage emissiezones te rijden heb je een bepaalde milieusticker nodig. Vanaf 1 januari 2022 is de milieusticker Frankrijk zelfs verplicht in dit departement. Dat geldt uiteraard ook voor buitenlandse voertuigen.
Er zijn in Frankrijk zes verschillende milieustickers die je auto kan dragen. Die gaan van categorie 0 naar categorie 5, of van groen (weinig vervuilend) naar grijs (veel vervuilend). Welke sticker jouw voertuig krijgt, hangt af van factoren zoals het type (auto, motorfiets, vrachtwagen), de mate van CO2-uitstoot of de Euronorm, de brandstof en uiteraard de leeftijd ervan.
Het ecovignet is een sticker die op je voorruit kleeft. Met welke Crit’Air je Reims binnen mag, hangt af van de vervuilingsgraad. Die wordt via de media bekend gemaakt, samen met welke ecovignetten welkom zijn. Reims is daarmee een zogenaamde weersafhankelijke luchtbeschermingszone.
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen