Milieuzone Van Isère
Alle Informatie

Ongerepte natuur. Verfrissende bergmeren. Prachtige steden. De Isère is dé streek voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning, verrassing en frisse lucht. Ontdek de Isère, misschien wel het mooiste stukje van de Franse Alpen. In de winter én de zomer!

Isère is als stad de hoofdstad van het gelijknamige departement. Net zoals veel andere Franse steden en departementen, gaat het ook de strijd aan tegen luchtvervuiling door het verkeer. Het Franse departement Isère is een milieuzone waarbinnen een milieusticker verplicht is op dagen met veel luchtvervuiling. Rijd je dus naar of door dit departement, voorzie je dan van een correct milieuvignet. Wie dat niet doet, maakt kans op een boete.

De tijdelijke rijverboden in Isère zijn afhankelijk van vele factoren, zoals het bouwjaar van het voertuig, de euronorm, het eerste en mogelijk tweede brandstoftype en nog veel meer. Vaak spelen de huidige luchtwaarden en de algemene weersituatie ook een rol.

Milieusticker bestellen

Verdeeld in bekkens

Isère wordt in drie geografische ‘bekkens’ verdeeld. Zo is er het bekken van Lyon en Noord-Isère, het bekken van Grenoble en het Alpine bekken Isère. Terwijl rijverboden binnen het bekken van Lyon en Noord-Isère en het Alpine bekken overal kunnen worden ingevoerd, terwijl de rijverboden binnen het bekken van Grenoble eerder beperkt zijn.

Zoals u ziet op het kaartje hiernaast omvat de milieuzone Isére het gehele gelijknamige departement. Binnen het bekken van Grenoble gelden echter de regels van de zone Grenoble . Grenoble heeft immers zelf een eigen milieuzone zodat daar ook op kleinere schaal kan worden ingegrepen bij een luchtvervuilingspiek.

Autosnelwegen in het departement Isère die mogelijk deel uitmaken van de zone zijn de A41, A43, A48, A49 en A51. Isère is één van de 12 departementen in de regio Auvergne-Rhône-Alpes en telt ongeveer 1,2 miljoen inwoners op bijna 7.500 vierkante meters.

Milieusticker bestellen

Bestel hier je Crit'Air!

Eén ding is duidelijk: als je met je auto, mobilhome of ander gemotoriseerd voertuig op reis wil naar Isères, moet je een wegenvignet voor Frankrijk hebben. Als je zo’n milieusticker niet kan tonen bij een verkeerscontrole, riskeer je een boete van 68 euro voor een auto. Als je die boete ter plaatse betaalt, daalt deze naar 45 euro. Maar let op! Als je niet meteen betaalt en je boete-afschrift valt tijdens of na je vakantie in je brievenbus én je betaalt niet binnen de 45 dagen, dan moet je bij de 68 euro zelfs nog 180 euro extra neertellen.
 
Om dit alles te voorkomen, bestel je dus best vooraf een ecosticker voor Frankrijk. Zo kan je onbezorgd op vakantie vertrekken.  Koop je ecovignet en je kan met een gerust hart op reis vertrekken.

Bestel je sticker en hij valt binnen de 48 uur in je mailbox via e-mail. Dit certificaat kan je als tijdelijke milieusticker gebruiken tot je postbode je je fysieke sticker bezorgt. Deze sticker is niet alleen geldig in de zone Isére, maar ook in alle andere Franse milieuzones. Zolang je blijft rijden in het voertuig met hetzelfde kenteken, kan je deze Crit’Air blijven gebruiken. Wacht dus niet langer en vraag nu je vignet aan.

De Isère: niets dan natuur!

De rijke natuur vormt het kloppende hart van de Isère. Het Nationaal Park Écrins, de twee regionale natuurparken Vercors en Chartreuse, en ook gebergtes als de Belledonne en de Grandes Rousses vormen een uniek en divers landschap met eindeloos veel mogelijkheden voor natuurliefhebbers en sportievelingen.

Isère zal je aangenaam verrassen als vakantiebestemming, met zijn verscheidenheid aan landschappen in de Alpen. Met zijn bergketens, 22 skigebieden en prachtige natuur biedt de regio zowel in de zomer als in de winter een breed scala aan attracties

Slechts zeer kleine grip uit het eindeloze rijtje tips: hondenslede rijden voor kinderen, natuurwandeling op zoek naar ‘gemzen’ in ‘Les 2 Alpes’, op kamp in een zelfgebouwde iglo, kindermuseum met vliegsimulator, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Milieusticker bestellen
De milieuzone van Isère is een ZPA, wat een afkorting voor het Franse ‘zone de protection de l'air’ is. Binnen deze zone is een milieusticker alleen verplicht op dagen met veel luchtvervuiling. Deze dagen worden van tevoren aangekondigd in de lokale media. Buiten deze dagen mag je zonder milieusticker de straat op.
Je Franse ecovignet of Crit’Air is in principe geldig voor alle milieuzones in Frankrijk. Je milieusticker is dus geldig in heel Frankrijk, maar de beperkingen die voor een sticker gelden, kunnen per milieuzone verschillen.
Je ecovignet is onbeperkt geldig. Je kenteken moet wel goed leesbaar zijn. Is dit niet meer het geval? Dan bestel je best een nieuwe raamsticker. Als u auto of kenteken verandert, bent u verplicht een ander milieuvignet te kopen.
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen