Milieuzone Van Creuse
Alle Informatie

Creuse is gelegen in het hart van Frankrijk en lokt vooral in de herfst heel wat toeristen, uiteraard ook vanuit Vlaanderen. Het is een uitstekende bestemming om met je auto of ander motorvoertuig naartoe te trekken. Zoals in de meeste Franse regio’s en zones geldt er in Creuse ook een milieuzone. Om te mogen rijden, moet je dus een aantal regels volgen.

De milieuzone Creuse is een tijdelijke milieuzone. Dat betekent dat er alleen een vignetplicht geldt wanneer er sprake is van een luchtvervuilingspiek. Er worden dagelijkse metingen gedaan in het departement om de luchtkwaliteit te testen. Als er volgens de onderzoekers extreme luchtvervuiling is, moet je je Crit’Air, het Franse milieuvignet, op je voorruit plakken.

Milieusticker bestellen

In hartje Frankrijk

Het gebied van de tijdelijke milieuzone Creuse omvat het volledige departement met dezelfde naam. Je kan dat hiernaast bekijken op het kaartje. Telkens wordt het invoeren van de milieuzone bekendgemaakt via diverse media. Hoofdweg van de zone is de N145. Het departement Creuse is één van de 12 departementen in de Franse regio Nouvelle-Aquitaine en telt 121.000 inwoners op ongeveer 5.600 vierkante kilometer. De hoofdstad van het departement Creuse is de stad Guéret, die een oppervlakte van 26 vierkante kilometers heeft en 13.000 inwoners telt. Creuse ligt zoals gemeld in het midden van Frankrijk. Je kan het departement kennen van de grotere stad Guéret of van kleinere steden zoals Aubusson, Bussac, Bourganeuf, Gouzon en La Souterraine.

Naast het departement Creuse ligt het departement Puy de Dôme . Maak je een roadtrip door Frankrijk en passeer je deze regio? Weet dan dat in Puy de Dôme ook een tijdelijke milieuzone geldt en je er je ecovignet, Crit’Air of milieusticke moet kleven of bij je hebben.

Milieusticker bestellen

Bestel hier je Crit'Air!

Eén ding is duidelijk: als je met je auto, mobilhome of ander gemotoriseerd voertuig op reis wil naar Creuse of Guéret, moet je een wegenvignet voor Frankrijk hebben.
Als je zo’n milieusticker niet kan tonen bij een verkeerscontrole, riskeer je een boete van 68 euro voor een auto. Als je die boete ter plaatse betaalt, daalt deze naar 45 euro. Maar let op! Als je niet meteen betaalt en je boete-afschrift valt tijdens of na je vakantie in je brievenbus én je betaalt niet binnen de 45 dagen, dan moet je bij de 68 euro zelfs nog 180 euro extra neertellen.
Om dit alles te voorkomen, bestel je dus best vooraf een ecosticker voor Frankrijk. 

Bestel je sticker en hij valt binnen de 48 uur in je mailbox via e-mail. Dit certificaat kan je als tijdelijke milieusticker gebruiken tot je postbode je je fysieke sticker bezorgt. Deze sticker is niet alleen geldig in de zone Creuse, maar ook in alle andere Franse milieuzones. Zolang je blijft rijden in het voertuig met hetzelfde kenteken, kan je deze Crit’Air blijven gebruiken. Wacht dus niet langer en vraag nu je vignet aan.

Wisselend rijverbod

Creuse of Guéret: gelegen in het hart van Frankrijk. Laat jezelf er verrassen door prachtige gebieden van vrijheid, waar je meer dan ooit verschillende buitensporten kan beoefenen zoals wandelen, mountainbiken, wielrennen en vissen. Noem Creuse gerust een ‘petit Canada’, op een steenworp van Vlaanderen.

De regio Creuse, oftewel Guéret, is bijvoorbeeld als halte in je road trip Frankrijk meer dan de moeite waard. In en rond Creuse zijn er heel wat bezienswaardigheden. Denk maar aan het Kasteel van Crozant, het meer van Vassivière, de wereldberoemde tapijtkunst van Aubusson, het gebeeldhouwde dorp ‘Masgot’ en het het woud van Chambrières.

Bijzonder is wel dat de bevoegde perfect van Creuse auto’s of andere gemotoriseerde voertuigen met verschillende soorten vignetten kan verbieden om binnen de geactiveerde zone te rijden. Dat hangt af van de soort, de duur en de ernst van de luchtvervuiling. Er wordt nooit van tevoren bepaald wanneer dit gebeurt. Je moet dus altijd een geldige Crit’Air bij je hebben wanneer je naar het département Creuse rijdt.

Milieusticker bestellen
Het volledige Franse departement Creuse is ingericht als een tijdelijke milieuzone waar een milieusticker verplicht is op dagen met veel luchtvervuiling. Omdat je niet weet wanneer zo’n dag eraan komt, ben je dus best in het bezit van je Crit’Air.
De Franse milieusticker is voor altijd geldig, dus je hoeft hem maar één keer te bestellen. Wanneer je een ander voertuig koopt of gebruikt, heb je natuurlijk een nieuw vignet nodig.
Je kan je Crit’Air uitprinten en achter je voorruit leggen of als sticker op je voorruit plakken. De Franse politie kan dan je code inscannen en je aanvraag controleren. Zo voorkom je een boete, als je in orde bent tenminste.
Deze site maakt gebruik van cookies. Oke‚ sluiten. Meer informatie
Privacy & Cookies Policy
0
Jouw winkelwagen
Subtotaal: €0
Afrekenen